Vanliga frågor

Kostar det något att delta?
Nej, det är gratis. Vi tar inga avgifter och materialet vi utvecklar kommer att finnas gratis online. Projektet finansieras av Allmänna arvsfonden.
Spelar det någon roll var jag bor?
Nej, det spelar ingen roll. Våra skrivarcirklar hålls digitalt via zoom, så allt du behöver för att delta är en någorlunda stabil internetuppkoppling.
Vilka förkunskapskrav gäller för att delta?
Inga. Alla autister som vill utveckla sitt självbiografiska skrivande är välkomna!
Måste jag ha en autismdiagnos?
Nej, du behöver inte ha en färdig diagnos, men du ska ha en stark misstanke om att du har autism, eftersom projektet är till för autister.
Vi anser att krav på diagnos vore orimligt för att:
- medicinska diagnoser är konfidentiella. Vi har vare sig rätt eller orsak att kräva att få se intyg eller liknande på diagnos. 
- vissa grupper har svårare att få göra en utredning än andra, till exempel kvinnor, invandrare och äldre.
- på många håll är väntetiderna till utredning mycket långa.
Vilka språk får jag skriva på?
Det bestämmer du själv. Om du vill ha feedback på det skrivna från andra cirkeldeltagare och cirkelledare, behöver de så klart förstå språket. Men vi har inga synpunkter på språkvalet i sig. Du kanske vill skriva på Neraan’dâar? Det skulle vi tycka var spännande!
Vad är Allmänna Arvsfonden?
Allmänna arvsfonden finansierar projekt som bidrar till att stärka barn, ungdomar, äldre och personer med funktionsnedsättning. Alla projekt kontrolleras och följs upp. Läs mer på Allmänna arvsfondens webbsida här.
Hur gör jag för att vara med?
Om du vill delta i en skrivarcirkel kan du anmäla ditt intresse i formuläret här. När nästa cirkel startar beror hur många som är intresserade, så dela gärna information om projektet till dina vänner!
Hur kommer jag med i referensgruppen?
Referensgruppen är full. Om du ändå vill anmäla ditt intresse att delta i den kan du skriva det i formuläret för studiecirklar här eller kontakta oss via kontaktformuläret här.
Måste jag läsa upp saker jag skrivit?
Nej. Du bestämmer själv över dina texter och vad du vill dela med dig av. Du behöver inte läsa upp något, låta någon läsa eller ens prata, om det inte känns bra för dig. Hos oss ska du kunna känna dig trygg i att den enda som får utmana dig är du själv.
Jag vill hjälpa till!
Kul att du är intresserad av projektet! Kontakta oss via kontaktformuläret här, så hör vi av oss!
Var hittar jag materialet till studiecirklarna?
Det är inte färdigt än, utan håller på att utvecklas under projekttiden. Så småningom kommer det att gå att hitta här på webbsidan.
Har ni några sociala medier
Vi har en öppen facebook-grupp för alla som är intresserade av projektet. Här publicerar vi nyheter, länkar och annat smått och gott. Välkommen in, du också!
Sök